1. 1/4kg gandum/ 1/4kg flour..
2. 4 biji telur/4 eggs
3. 1/4kg gula/ 1/4kg sugar (depend on u)
4. 1 helai daun pandan /
5. Santan (sederhana pekat )/coconut milk.
6. Garam/salt
7. Minyak sapi sedikit
Cara masak/How to cook.
1. Tepung gandum digoreng terlebih dahulu..Jangan garing sangat.(sekejap sahaja)
2. Ayak gandum dan masukan gula.
3. Masukan telur kedlm tepung n gula td..
4. kemudian masukan santan..
5. Masukan minyak sapi(sedikit) ke dalam kuali..
6. Masukkan semua bahan y dikacau ke dlm kuali n kacau..
7. Masukan daun pandan n kacau sehingga doh dye menjadi mampat..
8. Siap di hidang..
P/S.. Gmbar x dpt nk upload wat mase nie..sori sgt2 taw
Tiada ulasan:
Catat Ulasan