Our Sweet Home

Hye guys..this is our blog..with lots of luve..
We create it as to share some knowlegde..not just luve..
but if u wanna share, story to us ur story..
you can comment it..thanks^_^

Isnin, 24 September 2012

Puisi ku mai lagi

Assalamualaikum and hye =)

Arinie fida rase nak update blog..lame da x update hehehe..
so ngah ade idea semlm sempat la tulis puisi..puisi nie tuk seorang teman..
fida harap ngan puisi nie dia akan tabah n kuat hadapi semua ujian yang melanda..

Semalaman ku tanggisi pemergianmu..
Hatiku hancur berderai bak kaca  terhempas..
Luka hatiku pedih tak terawat..
Kau pergi tanpa sempat ku menutur bicara kata..
Tegarnya dirimu membiarkan ku terkapai sendiri..
Bodohkah aku yang x mengerti
Permainan sandiwaramu..

Kini aku dalam kesedihan..
Melalui liku-liku kegelapan..
Namun kau tak tahu..
Ku kuat dalam mengharungi perpisahan ini..
Jangan pernah kau anggap diriku lemah..
Hnaya kerna aku seorang wanita..
Ku punya jiwa yang utuh..
Seteguh karam di dasar lautan..
Sandaran pada Yang Maha Esa..
Pergilah kau sang kekasih..
Sampai waktu akan ku temui sang arjuna..
Pendamping setiaku..

p/s skunk nie fida duk umah jew..bercuti semester sambil tunggu nak konvo and menuggu peluang kerja..doakan taw..adiosss chau cin cau...



Rabu, 12 September 2012

Ape jadi??

Assalamualaikum =)

Semalam macam2 benda berlaku kat fida..
Tapi fida ok jew..kalo dulu2 kan selalu kalo fida
ade masalah n x dapat tanggung mesti fida nangges..

Sekarang nie fida da x nangges sangat..mybe sebab da dewasa kan hehehe
Lagipon sekarang nie fida ade fiq..fiq selalu jew nasihat suh fida kuatkan semangat
fida xnak dia sedeh tengok fida..so fida kena kuat la..

Arinie fida lega..sebab fida da anta surat kat bos..
surat resign..nak tahu nape fida resign??
jeng3..rahsia2..and banyak faktor la resign tu..
kalo korang ckap fida bodoh sebab resign..
its ok..sebab hanya fida yang tahu..
rezki Allah kan luas..sempat lagi nak cr..

Lepas nie boleh balik umah restkan diri dulu..
fida x rest betul2 lagi after abes study aritu hehe..
nak keja cepat punye pasal..keja jauh sgt plak tu..
4 transport fida naik..pg balik da 8x..

Ok la..fida stop dulu..
fida da ade broadband sendiri..nt duk umah fida update lg yerk..
bye korang!!!

Khamis, 6 September 2012

Here my new Poem (Malay Language)

Assalamualaikum and Hye ^_^

Berapa kali aku harus memujuk diri ini..
Saat dirimu jauh di pandanganku..
Mengapa aku merasa rapuh, sunyi dan sepi..
Dalam penantian yang masih jauh tuk kita lalui..
Hati menghitung hari, saat dan waktu..
Di kala hati kesakitan..
Menanggung sebuah kerinduan..
Pada kekasih bernama manusia..
Dan pernah diri bertanya pada hati..
Bagaimana diri ini bila dia tiada di sini..
Mampukah berdiri menghadapi apa y telah di takdirkan??
Hanya senyuman terukir..hati bingung..jiwa menanggis hiba???

p/s Its long time fida x tulis puisi..nie gara2 da abes blaja n rindu kat si dia..so puisi nie tuk dye bace hehehe..

Again..I come!!

 Assalamualaikum..^_^

Its long time this blog nope updated by me..and again i introduce myself for all blogwalking..:

My Name --> Rafidah
Nickname --> Juz call me Fida 
Age --> 22 years
Study --> Graduated from University Kebangsaan Malaysia in Industrial Computing..
Status --> Single but not available..hak30..
Personality --> Happy go lucky, friendly, loyal but sometimes sensitive..
From --> Kuala Terengganu, Terengganu..
Thanx for visiting my blog..