Our Sweet Home

Hye guys..this is our blog..with lots of luve..
We create it as to share some knowlegde..not just luve..
but if u wanna share, story to us ur story..
you can comment it..thanks^_^

Selasa, 26 April 2011

Penyesalan Seorang Kekasih


Bismillahirahmanirahim.... Assalamualaikum semua..

Sebelum malam menjelma..eh da mlm da kan..jap lagi nk masuk maghrib da..hehe sekejap ye.. aify nk coretkan sedikit kat blog nie..lame plak x tulis..kesian kat pelawat bila tgk juz ade entry lame..
So kat sini nk berkongsi sedikit cerita..ce citer ce citer..hahaha

Okei..tadi satu entry pasal asmara chenta dalam erti kata sebenarnya lebih kepada kata2 tentang chenta la..n kat sini nk tampilkan tentang penyesalan seorang kekasih..Hehehe most mesti yang da duduk dalam alam percintaan nie n x terkecuali diri nie juga (aify la huhu)..So kadang2 dalam kita bercintan cintun nie,sedar x sedar kita ade jugak wat kesilapan cuma kadg2 tanpa sedar, kita cemarkan cinta kita ngn dosa n noda..namun pernah x kita terfikir untuk meminta ampun dan maaf pada Pencipta kita terutamanya dan pasangan kita atas kelalaian dan kealpaan kita dalam menyelami perhubungan tersebut..fikir2kanlah...zzzz duk tenang2 n muhasabah diri kita..Ape kono ngan tajuk di atas??So jom layan jap warkah nie..


Buat insan yang kukasihi kerana Allah..
Ku pohon seribu keampunan dari Yang Maha Esa atas dosa n noda yang telah ku lakukan sepanjang mengenali dirimu.. Ku pohon kemaafan darimu atas kekhilafan diri ini yang menbawamu kpd kepanasan api neraka. kekhilafan diri ini yang alpa dalam menikmati cinta dunia. Maafkan daku yang mengkhianati cinta suci kita sehingga ianya disulami dosa n noda..Sesungguhnya daku insan y lemah..sering terjerat dengan pujukan nafsu n godaan syaitan y dilaknat..namun masih belum mampu bangkit melawan sehingga arinie makin kusedari diri ini jauh dariNya..saat ku tersedar satu ketika dulu,ku pohon pada Ilahi diampunkan dosamu n dosaku..kerna kelemahanku,dirimu terjerat sama sehingga identitiku,diriku n prinsipku tenggelam di bawa arus cinta dunia..

Buat insan yang kukasihi kerana Allah..
Ingin sekali ku menjadi pendampingmu kerna pada saat pertama kali kita melayari bahtera cinta, telah kusematkan dalam diriku tuk menjadi insan disisimu menemani kehidupan ini seandainya ditakdirkan kita bersama dengan restu dari Ilahi dan kedua ibu bapa kita..
Kini aku mengerti..aku ingin menjadi insan terbaik di matamu dan di mata Pencipta kita..
Maka izinkan aku pergi buat seketika bagi mencari diri ini kembali dan dengan penuh pengharapan agar aku menjadi wanita solehah dan isteri yang solehah buatmu yang menjadi suamiku kelak dan agar kita sama2 menuju ke syurga cinta yang penuh dengan haruman cinta yang mekar mewangi dan disulami kebahagiaan yang abadi..Sekian wassalam..

Haa..macam mane??pe prasaan korang bila bace warkah nie..tersentuh x??pernah x terfikir nak tulis warkah nie kat bf or gf korang..kalo pernah terfikir..bagus la..ape-ape pon jadikan ia sebagai satu ikhtibar dan panduan tuk korang semua yang dalam alam percintaan..ayat last aify..semoga cinta kita disulami kebahagiaan yang berkekalan..amin..

pssttt..aify pon tersentuh gak bace warkah tue..huhuhu..okei..jom solat..Pencinta utama da panggil da..

Asmara Chenta


Bismillahirahmanirahim... Assalamualaikum..

Perhubungan yang indah dan punya kemanisan adalah perhubungan yang disulami 1001 rintangan yang menberi kekuatan kepada insan yang berkasih tuk dititi dan diharungi bersama demi satu perhubungan yang suci di mana terselitnya elemen kepercayaan, kejujuran dan kesetiaan di dalamnya..

Kadang2 Allah jarakkan hubungan kita,kemudian datangkan pula dengan dugaan..puas kita menangis mencari mana teman kesayangan..rupa2nya Allah nak hadiah kita rindu yang berpanjangan..

Perhubungan yang suci adalah perhubungan yang diredhai oleh Allah dan mendapat restu dari ibu bapa dan hubungan itu sentiasa jernih tanpa dicemari dosa dan noda..

Cinta adalah anugerah yang terbaik dari Allah kepada manusia di mana dalam cinta kita akan temu kasih sayang, kerinduan, kegembiraan, tangisan suka dan duka..Manisnya cinta bila kita sentiasa pertahankan ia walau seribu badai datang melanda..

Cinta datang dan pergi..namun bila cinta pergi..jangan dikesali perpisahan itu kerana ia hanyalah ujian bagi menguji sejauh mana kita tabah dalam menghadapinya dan mengbongkari kekuatan dalaman diri kita sendiri..

Cinta kadang2 merubah kita kepada seseorang yang lain tapi haruslah di ingat jadilah diri kita pada saat pertama kali kita bertemu pasangan kita kerana dari situlah bermulanya titik perhubungan..
dan kerana diri kita itulah dia menyayangi, mencintai dan mengagumi diri kita..

Jodoh pertemuan di tangan Tuhan..Kadang2 ada yang senang bertemu jodoh..n kadangkala ada yang sukar mencari jodoh..semua orang mengharapkan agar ditemui jodoh yang baik namun x semua yang dapat seperti apa yang diinginkan..Janganlah berduka n jangan lah kecewa kerana sesungguhnya Allah lah yang mengetahui disebalik penetapan jodoh tersebut dan hanya pada Allah jualah kita memohon..

Kasih sayang boleh dipupuk walau kita hanya mengenali pasangan selepas ijab dan kabul..Percayalah cinta akan tersemat di dalam kalbu tanpa kita sedar bila dan ape penyebab kita mencintai..Tiada yang terbaik antara 2 insan dalam perhubungan melainkan akad nikah..

Kadang2 sukar sekali kita menjawab persoalan tentang bagaimana kita boleh mencintai seseorang dan bila masa ianya hadir bersemadi di dalam jiwa..yang kita tahu kita amat menyayangi sehingga kita merasakan perlunya dia hadir bersama kita bagi melengkapi kehidupan ini..

psstttt Hargailah pasangan kita..moga cinta sentiasa mekar harum mewangi...Cinta sampai Syurga..

Ahad, 17 April 2011

Sentap menyentap


Hai..lame benar x hupdate blog kesayangan aify nie..hehe bukan mls nk hupdate but sometimes busy n sometime hupdate my personal blog..n br mlm nie tergerak nk tulis kat entry nie..
Story kali nie sal sentap menyentap la..coz td dengar story sal ade yang wat statement budak matrix nie low class la tuk spm further study compared to further study kat oversea n asasi..
and aify xnk komen ape2 coz masing2 ade pendapat masing but ade juga la yang sentap ngn statement nie..

Hurmmm ape plak pendapat korang sal nie especially budak2 ex-matrix..??Bagi aify sendr aify x rasa ianya low class coz mase skul dulu cikgu suh blaja leklok supaya dapat masuk u n jalan pintas masuk u ngn further study kat matrix or amik asasi..So low class ker kalo cikgu sendr suh pilih matrix..Aify x rasa cmtu..n lgpon blaja kat matrix nie bukan senang..susah kowt..mase 1st sem nagges nk lari jew dr matrix amik dip tp mak bg semangat suh study leklok n if x faham tnye la lecturer y mengajar..now Alhamdulillah da kat UKM n da hampir 2 tahun kat cini..So close de story..

Sentap menyentap x abes lg..actually pokok pangkal bukan nak kait ngn sal story di atas but hal sentap menyentap nie da byk berlaku nk2 kat laman sosial plg top di abad nie..ape lg kalo bukan FACEBOOK..laman yang boleh jew nk post ape2 y terlintas di fikiran..coz bila bukak kat home mesti ade statement "What's on your mind?"so otak kita pon ape lg..hantar signal suh jejari nie taip n post..kalo post ok xpew gk tp kalo post y sentap menyentap tu la y x menahan..y hotkan owang..marahkan owang n kate mcm2.sindir dlm diam coz besenye xdew name dimentionkan..

Kekononkan nk gtaw y dye tgh sakit hati n ngah marah...Whats the nonsense la..lepas tu yang bace plak terasa sentap maka berlaku la perang tulisan coz menulis jew kan??ko kate kat aku n aku kate kt ko...lepas tu semua dunia tahu korang gadoh n semua mcm bla..bla..bla..lepas tu wat owang fikir2..n then owang plak bg pendapat..hurmmm makin bertambah2 jadinya..aify kalo tgk nie lebih suka baca tnpa komen ape2 coz majoriti pengguna fb nie adalah owang da ckup matang nilai y baik n buruk..

Another sudut plak..sal boyfriend n gurlfriend..aify nie childish jugk tp xdew la kalo gadoh ngn bf pg tulis kat fb ke ape ker??nie gk mcm2 nk tulis..marah kat pakwe/makwe la..gadoh2 n then panjang giler comment n last another post br la nmpak sesi mintak maaf n ampun n segala bagai...Whattt??korang nie apekes??perlu ker nk cite semua tu n then ckap lantak la ape kiteowng nk post pon..ok fine!! nie la mentality kowang..kowang x fikir ker sal maruah korang..isu kecik pon nk gado2..xleh settle ngn cara baik ker??jangn la nk childish sgt..aify pon x bape matang gk lg but x terfikir pon nk tulis sal nie..coz semua nie dpt kita settle ngn berbincang bersama tnpa ade pihak ke-3..lgpon korang bukan xtaw kekadg ade jew y dengki ngn korang so kadg2 owang y dengki akn amik kesempatan ngn kita coz dapat tgk da kelemahan kita..

Pliss harap korang sedar la..sentap2 menyentap2 nie bukan perkara baik pon..menambah dosa adelah..kita kalo boleh hidup nk damai jew..kalo ade y gado2, x puas hati ngn orang tu kalo boleh ckap face to face la..jgn nk sindir lam diam..sebab bila owang bace maka byk la timbul persoalan dlm fikiran nie..Benda nie aify ckap coz da byk x da..bukan sekali 2 tp beratus2 da ase coz setiap ari selama 2 thn nie ngadap fb n bukan 1 or 2 or 3 statement kita lihat sehari2 so fikir2kanlah..

p/s..sorilah kalo ade yang terasa..coz just nk gtaw my opinion..yang da lame bersarang dlam fikiran..n aify lebh seng x post n bnda2 nie semua nk2 melibatkan hubungan aify n my Biey..
I hv my own way n i think u ollss have ur own ways..am i rite??