Our Sweet Home

Hye guys..this is our blog..with lots of luve..
We create it as to share some knowlegde..not just luve..
but if u wanna share, story to us ur story..
you can comment it..thanks^_^

Ahad, 17 April 2011

Sentap menyentap


Hai..lame benar x hupdate blog kesayangan aify nie..hehe bukan mls nk hupdate but sometimes busy n sometime hupdate my personal blog..n br mlm nie tergerak nk tulis kat entry nie..
Story kali nie sal sentap menyentap la..coz td dengar story sal ade yang wat statement budak matrix nie low class la tuk spm further study compared to further study kat oversea n asasi..
and aify xnk komen ape2 coz masing2 ade pendapat masing but ade juga la yang sentap ngn statement nie..

Hurmmm ape plak pendapat korang sal nie especially budak2 ex-matrix..??Bagi aify sendr aify x rasa ianya low class coz mase skul dulu cikgu suh blaja leklok supaya dapat masuk u n jalan pintas masuk u ngn further study kat matrix or amik asasi..So low class ker kalo cikgu sendr suh pilih matrix..Aify x rasa cmtu..n lgpon blaja kat matrix nie bukan senang..susah kowt..mase 1st sem nagges nk lari jew dr matrix amik dip tp mak bg semangat suh study leklok n if x faham tnye la lecturer y mengajar..now Alhamdulillah da kat UKM n da hampir 2 tahun kat cini..So close de story..

Sentap menyentap x abes lg..actually pokok pangkal bukan nak kait ngn sal story di atas but hal sentap menyentap nie da byk berlaku nk2 kat laman sosial plg top di abad nie..ape lg kalo bukan FACEBOOK..laman yang boleh jew nk post ape2 y terlintas di fikiran..coz bila bukak kat home mesti ade statement "What's on your mind?"so otak kita pon ape lg..hantar signal suh jejari nie taip n post..kalo post ok xpew gk tp kalo post y sentap menyentap tu la y x menahan..y hotkan owang..marahkan owang n kate mcm2.sindir dlm diam coz besenye xdew name dimentionkan..

Kekononkan nk gtaw y dye tgh sakit hati n ngah marah...Whats the nonsense la..lepas tu yang bace plak terasa sentap maka berlaku la perang tulisan coz menulis jew kan??ko kate kat aku n aku kate kt ko...lepas tu semua dunia tahu korang gadoh n semua mcm bla..bla..bla..lepas tu wat owang fikir2..n then owang plak bg pendapat..hurmmm makin bertambah2 jadinya..aify kalo tgk nie lebih suka baca tnpa komen ape2 coz majoriti pengguna fb nie adalah owang da ckup matang nilai y baik n buruk..

Another sudut plak..sal boyfriend n gurlfriend..aify nie childish jugk tp xdew la kalo gadoh ngn bf pg tulis kat fb ke ape ker??nie gk mcm2 nk tulis..marah kat pakwe/makwe la..gadoh2 n then panjang giler comment n last another post br la nmpak sesi mintak maaf n ampun n segala bagai...Whattt??korang nie apekes??perlu ker nk cite semua tu n then ckap lantak la ape kiteowng nk post pon..ok fine!! nie la mentality kowang..kowang x fikir ker sal maruah korang..isu kecik pon nk gado2..xleh settle ngn cara baik ker??jangn la nk childish sgt..aify pon x bape matang gk lg but x terfikir pon nk tulis sal nie..coz semua nie dpt kita settle ngn berbincang bersama tnpa ade pihak ke-3..lgpon korang bukan xtaw kekadg ade jew y dengki ngn korang so kadg2 owang y dengki akn amik kesempatan ngn kita coz dapat tgk da kelemahan kita..

Pliss harap korang sedar la..sentap2 menyentap2 nie bukan perkara baik pon..menambah dosa adelah..kita kalo boleh hidup nk damai jew..kalo ade y gado2, x puas hati ngn orang tu kalo boleh ckap face to face la..jgn nk sindir lam diam..sebab bila owang bace maka byk la timbul persoalan dlm fikiran nie..Benda nie aify ckap coz da byk x da..bukan sekali 2 tp beratus2 da ase coz setiap ari selama 2 thn nie ngadap fb n bukan 1 or 2 or 3 statement kita lihat sehari2 so fikir2kanlah..

p/s..sorilah kalo ade yang terasa..coz just nk gtaw my opinion..yang da lame bersarang dlam fikiran..n aify lebh seng x post n bnda2 nie semua nk2 melibatkan hubungan aify n my Biey..
I hv my own way n i think u ollss have ur own ways..am i rite??

Tiada ulasan: