Our Sweet Home

Hye guys..this is our blog..with lots of luve..
We create it as to share some knowlegde..not just luve..
but if u wanna share, story to us ur story..
you can comment it..thanks^_^

Khamis, 8 November 2012

Study Again!!

\
Assalamualaikum and hye =)

Da lame x wat entri..sbb fida sibuk sket skrg nie..so korang semua sihat ker??
fida sihat jew..skrg nie cuaca x menentu..so korang jage kesihatan lek lok yerk..
erm da sebulan lebih fida x wat ape2 sejak resign dr keja aritu..
mase sebulan tu fida x apply sgt pon keja sebab tunggu result tuk sambung belajar..

Alhamdulillah..sehari sebelum fida konvo 22 hb 10 2012 fida dapat info dari dr shahrina a.k.a my supervisor to be y fida dapat further study..so 12 hb 11 nie fida bakal menjejak kaki ke Universiti Teknologi Petronas (UTP)..hahaa macam gah jew bunyiknye kan..member fida semua mcm rasa kagum bila fida ckap fida further study kat uni nie..rezki telah tersurat tuk smbg kat situ..fida amik master by research..so bakal jadi r.a kat sane nt..=)

Skrg nie fida da start packing barang2 semua..
mak fida x dapat hantar..mak juz hantr kat stesen bus k.trg jew..
but fida sgt hargainya coz fida tahu mak selalu iringi perjalanan fida ngan doa..
sehari sebelum fida dtg sini pon mak ade mintak jiran buatkan pulut kuning then bg kat jiran2..
amik berkat..supaya anak dye y manje nie dpt belajar lek lok..sayang mak sgt2 huhuhuhu..

Lepas nie perjalanan fida mesti mencabar gak..yew la..smbg master kan..berbeza drpd degree..
tp ape2 pon fida kena la cekalkan hati..mak pon da pesan suh rajin2 n selalu byk berdoa, bace quran n solat jgn tinggal..hehee baik mak..

Erm sedeh bile terpaksa berpisah ngan orang2 tersayang nie..
n salah seorg drpdnya tunang fida la a.k.a mr fiq..
fiq di bangi n fida lak di tronoh..sob30..

ade yang tanye fida..x takot ker tinggal tung jauh2 n lame2..
huhuhu takot ker??hehe takot la jugak..
takot ade y usha tunang fida hak30..
fida mudh jew..kalo da jodoh tu, dye tetap akan bersama ngan fida bila da smpai waktunye..
fida akan tetap selalu doa moge ikatan kami berkekalan smpai syurga, moge dye sentiasa sihat dan bahagia..
saat dye sedih, berduka, susah, gembira..Allah pasti bersama ngan dye even mase tu fida xdew kat sisi dia..

Ermmm kat sini ade puisi pendek khas tuk dye..

Sekali lagi kita diuji olehNya..
Saat ikatan kita terkukuh pahat dengan ikatan pertama bernama pertunangan..
Aku kan ke sana dan kau masih di sini..
Duhai arjunaku..setialah menanti ku kembali..
Ku pergi hanya seketika waktu..
Menambah ilmu di dada..
Iringilah pemergianku dengan doamu..
Ingatlah aku  biarpun kesibukan melanda dirimu..
Kerna ku pasti mengingatimu dalam setiap perjalananku..
Berjanjilah kau kan sama2 menjaga cinta kita..
Sampai akhir kite bersama kembali..
Dengan ikatan penikahan..
Terima kasih kerna selalu ada untukku..

Huhuhu sedeh plak..smpai kat sini jew la erk..nt fida update lg..bye korang..doakan fida berjaya kat sane yerk..

#With lots of Love#

3 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

tahniah fida.. semoga terus cemerlang.. nanti phd plak ye. =) master ni fida ambil kos ape kat sana?

Tanpa Nama berkata...

kenapa fida tak sambung UKM? ukm bagus....letcurer dah kenal kn? tahniah lagi sekali..

aifyque_169 berkata...

fida nak cr new experience n sebenarnye xdew la planning to further study dalam mase terdekat tp rezki dtg kan..fida amik communication by research..^_^