Our Sweet Home

Hye guys..this is our blog..with lots of luve..
We create it as to share some knowlegde..not just luve..
but if u wanna share, story to us ur story..
you can comment it..thanks^_^

Jumaat, 19 Oktober 2012

Raptai Konvo


Hai semua..

Entri kali nie fida nak crite pasal raptai konvo kat ukm nie..
Pagi td lebih kurang 8.40 pg  fida da smpai kat dectar terchenta..
takot gak masuk lmbat..tp mcm bese la..namenye raptai..so perjalanan still x smooth..

Raptai nie juz persediaan ke arah real convocation la n setiap u mesti buat nie dulu..
untuk bagi penerangan kepada graduan..
Pastu lebih kurang 9.15 barulah acara dimulakan..pro canselor datng (TNC Hepa) hehe..
nyanyian lagu negaraku..ucapan2 dari yang terlibat..
demo bagi Dr kehormat..2x gak buat demo tue..da le dewan tu sejuk..sabow jew la..

Lepas tu ade lg explanation n peraturan2 menghadiri konvokesyen nie..
List penting yang perlu diingat :

# Bawak kad pintar @ kad alumni..pentingnya kad nie tuk dye scan..so bile time nak amik scroll name n gambr kite akan dipaparkan di screen..
# Kena datang awal..ibu bapa pon kena dtg awl jugak..
# Pakaian mestilah sopan..bukan graduan sajew..tp family gak..
# Ingat tatatertib time nak amik scroll tu..jgn wat mcm dalam youtube yang um tu (jgn mrh ye um)

Pastu dye ade tunjuk video rakaman semula kesalahan2 time konvo..ade y wat mcm princess la, ade yang siap lambai2, hayun2 kan scroll mcm bwk plastik makanan dr pasar malm..n mcm2 lg la hehehe..
tergelak fida tgk..

Then da lame gak br la dye panggil budak ijazah sarjana muda tuk wat demo penerimaan ijazah..
ape lagi..jom cuba hahahaha yehaa da semangat nie..
da naik atas pentas tu lgkah mesti la nk kena jage..
pastu da smpai sane tnc ckap nt time konvo sebenar duk dekat cekt..seng nk bergambar..
tambh2 fida nie kenit..duk jauh kan tgn x smpai lak huhuhu..

last skali..ade tunduk hormat pada ibu bapa n lecturer..
the end..tamat sudey..
papai..sape2 y free boleh la dtg ukm..ade Pesta konvo..byk gak jualan..
Datang jangan x datang taw..adiosss

#With lots of Love#

Tiada ulasan: